Menu


Extensies
Extra toepassingen voor het OS-Scholenpakket.
Afbeelding sidemenu

E-docos
Een beveiligd webbased intranet voor teams en verenigingen om samen te werken, documenten te delen, online bestellen en presentatie. Vraag naar de mogelijkheden!
Afbeelding sidemenu

Geregistreerde gebruikers
Log in op onze support site.
Afbeelding sidemenu

Onze scholen...
Zie hoe steeds meer scholen het OS-Scholenpakket gaan gebruiken.
Afbeelding sidemenu
Volg ons op Twitter


Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven en geef me op voor de nieuwsbrief van het OS-Scholenpakket.
Spam bescherming:
security code

 
E-docos©

E-docos is een extensie+
Het idee is onstaan in de praktijk. Steeds meer scholen hebben teams die bestaan uit veel part-time leerkrachten. Niet iedereen is altijd op school aanwezig. Toch vraagt het onderwijs om goede samenwerking en moet er duidelijk  en makkelijk gecommuniceerd worden. Overleg, commissies, verslaglegging van vergaderingen, agenda's, mededelingen, bestellingen voor de groep; zomaar een rijtje met zaken die als het even kan gestroomlijnd moeten lopen. 

E-docos kan hierin een belangrijke rol spelen. Zie het als een soort intranet voor uw organisatie. Oorspronkelijk is een intranet een gesloten systeem voor buitenstaanders binnen het netwerk van de school (organisatie). Bij de huidige ontwikkeling van internet, bandbreedte en bijna iedereen die thuis is aangesloten op het internet, zijn de mogelijkheden veel groter geworden.

E-docos biedt een beveiligde omgeving via het internet, gekoppeld aan uw schoolsite. Uw teamleden kunnen via elke computer met internetverbinding inloggen op dit systeem. Binnen deze omgeving hebben ze de keuze uit een flink aantal mogelijkheden. En de functies blijven groeien, naar behoefte uit de praktijk.

Welke mogelijkheden zijn er binnen E-docos?
Er zijn verschillende varianten mogelijk binnen E-docos. Afhankelijk waar een schoolorganisatie voor kiest.  Het heeft alles te maken met het rechtensysteem en welke modules er actief zijn. Zie E-docos als een verzameling programma's die binnen één omgeving worden aangeboden.

Het rechtensysteem bepaalt of een gebruiker alleen leesrechten heeft binnen zo'n programma of dat hij beheerrechten heeft. Met beheerrechten kan een gebruiker ook zelf onderdelen toevoegen of verwijderen, bestellingen plaatsen etc.
Op dit moment kent E-docos de volgende onderdelen:

 • Documentmanager PLUS
  Dit is de documentmanager extensie uit het OS-Scholenpakket, maar dan uitgebreid. Met onder andere de mogelijkheid om documenten met slechts een aantal gebruikers te delen. Meer sjablonen om de documenten te presenteren en ook de mogelijkheid om online nieuwe documenten te maken.
  Dit is dé omgeving om de agenda's, notulen, beleidsstukken, handleidingen bij methodes e.d. te beheren!
 • Prikbord
  Op het digitale prikbord kunnen mededelingen en vragen worden geplaatst. Zichtbaar voor alle collega's en met de mogelijkheid om ook te reageren op een vraag of mededeling. Voor veel scholen is dit de vervanger van het 'Mededelingenschrift' uit het kamertje.
 • Bestellingen
  Nu kan iedere collega online de bestelling plaatsen voor zijn klas of activiteit. De bestellingen komen overzichtelijk in een lijst en er gaat automatisch een mailtje naar de persoon die de bestellingen doet. De bestellijst heeft de mogelijkheid om de status van de bestelling aan te passen en per bestelling is er ruimte voor een toelichting.
 • Meeting Point
  Dit is een krachtige module van E-docos. Juist voor part-time collega's die moeten samenwerken (in bijv. een commissie) maar weinig tijd hebben om elkaar op school te ontmoeten, is er het Meeting Point. In deze module kunnen leerkrachten eenvoudig een nieuw project aanmaken, gebruikers aanklikken en van start gaan. In de projectruimte (Meeting Point) kunnen de gebruikers direct met elkaar chatten, documenten delen en online het verslag vastleggen van hun 'bespreking'. Dit kan als document weer worden opgeslagen in de Documentmanager, zodat het gedeeld kan worden met het team.

  Als voorbeeld kunt u denken aan een commissie voor de kinderboekenweek, die online overleg heeft gevoerd, en daar een verslag van maakt met voorstellen. Zolang het verslag nog niet af is, blijft het alleen zichtbaar voor de comm. leden. Pas als ze het publiceren in de documentenmanager, is het openbaar. Vanuit E-docos kan er een groepsmail verstuurd worden om iedereen er op te attenderen dat het verslag klaar staat, zodat ze het voor de volgende vergadering kunnen doornemen.
 • Teamagenda
  Binnen E-docos kun je één of meerdere agenda's aanmaken. Zo kan er een Teamagenda staan met de complete jaarplanning  erop. Bij werken van de agenda is net als alle andere functies,een fluitje van een cent.
  Iedere teamlid kan desgewenst ook zijn eigen agenda aanmaken en onderhouden, al of niet zichtbaar voor de ander. Ook hier is er per gebruiker de mogelijkheid om niet te kiezen voor de E-docos agenda, maar voor hun eigen Google agenda.

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op of vraag een presentatie bij u op school of de vereniging aan!

 

Andere extensies: 

Presentatie:

Fotoalbums - Diashows - Rotatorbanner
 
Informatie:
Nieuws - Agenda - Documenten
 
Communicatie:
 
Standaard wordt het OS-Scholenpakket geleverd met de volgende extensies:

 

Nieuw in versie 2 van het OS-Sholenpakket:

Ouderportaal en leerlingenportaal

(de informatie over de vernieuwde en nieuwe extensies in versie 2 wordt aangepast, daarom zijn sommige pagina's niet beschikbaar of onvolledig.)


Home | Contact | Disclaimer | Log in | Powered by OS-Content beheersysteem | RSS |