Menu


Extensies
Extra toepassingen voor het OS-Scholenpakket.
Afbeelding sidemenu

E-docos
Een beveiligd webbased intranet voor teams en verenigingen om samen te werken, documenten te delen, online bestellen en presentatie. Vraag naar de mogelijkheden!
Afbeelding sidemenu

Geregistreerde gebruikers
Log in op onze support site.
Afbeelding sidemenu

Onze scholen...
Zie hoe steeds meer scholen het OS-Scholenpakket gaan gebruiken.
Afbeelding sidemenu
Volg ons op Twitter


Nieuwsbrief

Ja, ik wil graag op de hoogte blijven en geef me op voor de nieuwsbrief van het OS-Scholenpakket.
Spam bescherming:
security code

 
Waar staat het Os-Scholenpakket voor?

Het OS-Scholenpakket© is in zijn basisvorm een website voor de school. Bij de ontwikkeling was het uitgangspunt dat iedereen er mee moet kunnen werken. En dat is ook precies wat het  OS-Scholenpakket heeft bereikt. 

 

Neem als voorbeeld een leerkracht in groep 6.

's Ochtends in de klas logt hij in op website. Hij kiest voor een klasseninlog. Er verschijnt een leerling vriendelijke omgeving, waar de leerlingen kunnen kiezen om een nieuwe pagina te maken, of verder te werken aan een bestaande pagina.


Die dag kunnen leerlingen achter de PC een verslag maken voor de website, een presentatie of welke opdracht dan ook, de leerkracht hen heeft gegeven. Tekst, foto's of video (bv. You Tube) kunnen zonder moeite op de pagina's worden geplaatst. Als de kinderen met Microsoft Word kunnen werken (of ieder andere tekstverwerker), dan kunnen ze ook met het OS-Scholenpakket aan de slag. De leerlingen slaan hun werk op. De pagina's zijn gereed, maar staan nog niet online.


Later die dag, of thuis kan de leerkracht inloggen, maar nu met zijn leerkrachtinlog. Hij komt in een leerkracht vriendelijke omgeving, met een overzicht van alle pagina's van zijn groep. Nu kan hij het werk van de leerlingen beoordelen, eventueel wijzigen en daarna met één klik online zetten. Onmiddellijk zijn de pagina's zichtbaar op de site. Aanpassen of verwijderen van pagina's gaat net zo eenvoudig!Datzelfde geldt voor de overige pagina's op de website. Deze pagina's die vooral informerend over de school zijn, kunnen door het managementteam eenvoudig worden onderhouden. Toegang tot deze overige pagina's kan eenvoudig worden toegewezen aan enkele personen. Ook deze omgeving is zo opgezet, dat iedereen die weet hoe je een tekstverwerker gebruikt, in staat is om eenvoudig de site up-to-date te houden.


Extensies
De basissite kan eenvoudig worden uitgebreid door een aantal extensies. Extensies voegen een extra functionaliteit toe aan de site. Ook bij het ontwikkelen van elke extensie is toegankelijkheid het sleutelwoord. Iedere uitbreiding moet de site completer, leuker of handiger maken, maar vooral niet moeilijker.
De ontwikkelaars bouwen elk jaar nieuwe extensies voor het OS-Scholenpakket. Ook worden er extensies op maat gemaakt voor scholen met speciale wensen. Het OS-Scholenpakket biedt de volgende extensies:

Presentatie:

Fotoalbums - Diashows - Rotatorbanner
 
Informatie:
Nieuws - Agenda - Documenten
 
Communicatie:
Twitter - Facebook - Formulieren
 
Standaard wordt het OS-Scholenpakket geleverd met de volgende extensies:
Voorpaginabeheer - Mediabeheer - Zijmenu widgets - E-mail
 

 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact op of vraag een presentatie bij u op school of de vereniging aan!

 


Home | Contact | Disclaimer | Log in | Powered by OS-Content beheersysteem | RSS |